Hormontest

Jeg er certificeret vejleder i NHT Naturlig Hormonterapi ® v. Anette Paulin. Jeg arbejder bl.a. udfra principperne i denne bog skrevet af Anette og Jens-Ole Paulin: “Naturlig Hormonterapi – opgør med østrogenmyten”

I bogen fremlægges den omfattende forskning, der viser, hvordan hormoner i balance kan afhjælpe en lang række sygdomme og symptomer. Den er grundig og velunderbygget med mange kildeangivelser og giver læseren et godt indblik i de muligheder, man har for at genoprette hormonbalancen på naturlig vis.

I min vejledning kan der indgå information om brugen af bio-identiske hormoner og andre naturlige virkemidler, og mit fokus er overvejende på årsagen til, hvorfor der er ubalance i hormonerne, og hvilke metoder du kan anvende for at rette op på din situation.

Du kan læse lidt om de typiske symptomer på ubalance i hormonerne længere nede på denne side.

Måling af din hormonstatus


Vejledningen tager udgangspunkt i en laboratorietest af hormonniveauerne, så vi på den måde får et mere klart billede af din nuværende situation. Det er hormonernes frie og aktive niveauer i spyt, der bliver undersøgt, så testen er smertefri og nem at udføre. Testen analyseres i samarbejde med et tysk laboratorium og viser niveauerne af følgende hormoner: østradiol, østriol, progesteron, testosteron, DHEA og cortisol. Testen suppleres med en konsultation i naturlig hormonterapi, hvor du får vejledning i at rette op på hormonbalancen baseret på resultatet af testen, og de symptomer og ubalancer du har. 

Det får du for pengene ved et forløb hos mig


  • 1 hormontest inkl. min analyse af resultatet og derefter en konsultation af ca. 1,5 times varighed, der kan foregå i min klinik, via Skype eller telefon.
  • En personligt tilrettet vejledning på skrift og en manual med forslag til redskaber, der kan støtte dig i din proces. Vejledningen bygger på et helhedssyn, som inkluderer ernæring, kosttilskud og øvrige tiltag, som kan bidrage til at rette op på hormonbalancen.
  • Gennemgang af din situation og test af din belastningsgrad, så vi kan spore os ind på, hvor det er bedst at sætte ind først.
  • Et “holde-i-hånd” opstartsforløb med den opfølgende konsultation.
  • Og ikke mindst: min mangeårige og dyrekøbte viden og erfaring på sundhedsområdet. 

Priser


Her vil jeg gerne henvise til min nye hjemmeside: www.naturheilpraktikeren.dk

Kort om hormoner


Hormoner er kemiske signalstoffer, der binder sig til såkaldte receptorer på cellernes overflade. Man kan sammenligne et hormon med en nøgle og receptoren med en lås. Når et hormon binder sig til sin receptor, bliver der åbnet eller lukket for bestemte funktioner i cellen. På den måde påvirker hormoner rigtig meget i vores organisme, og er bl.a. med til at styre stofskiftet, blodsukkerniveauet, væskebalancen, knogle- og muskelmassen og også vores søvn, sexlyst, humør, immunforsvar og energiniveau.

Et hormonsystem i balance er derfor uhyre vigtigt for et godt helbred og velbefindende, og desværre er der mange faktorer, der kan forstyrre denne balance i den verden, vi lever i idag.

Hormonel ubalance kan vise sig på mange måder. Eksempler på typiske symptomer er:

Træthed og mangel på energi
Søvnbesvær
Uforklarlig vægtøgning
Hukommelsesproblemer
Angst, uro, depression
Manglende koncentrationsevne
Hyppige infektioner
Lav libido
Tyndere hår, hårtab
Tørre slimhinder
Besværet, uren hud
Fertilitetsproblemer
PMS, uregelmæssig cyklus, PCOS
Hedeture
Hovedpine, migræne

Sundhedscoach Munch .com · Kirkegårds Allé 4, 3. sal · 6070 Christiansfeld · DK · CVR: 36784970 · Telefon: +45 7172 3730