Min historie

Hvorfor brænder jeg for det her?


I foråret 2013 gik jeg ned med stress – for anden gang. Det var en voldsom oplevelse, men også en kærkommen anledning til at se mit liv lidt efter i krogene og opdatere mit indre værdigrundlag. Sagen var den, at jeg havde presset mig selv meget hårdt, dyrket overpræstationen, søgt perfektionismen og sat mine egne behov i baggrunden i forsøget på at please alle andre – og det havde stået på i mange år. Det har på sigt en konsekvens, og konsekvensen for mig var bl.a. en konstant stressfølelse, dårlig nattesøvn, angst og en hud, der reagerede voldsomt. Det tog mig lang tid at rejse mig igen – både fysisk og psykisk, og jeg brugte i starten meget energi på at undre mig over, hvorfor jeg ikke havde været i stand til at “rette ind” efter de signaler, som kroppen sendte mig. Men jeg har tilsyneladende skullet helt ned og ramme bunden, for at kunne sætte ordentligt af. 

The turning point


Jeg har det meste af livet interesseret mig for sund mad, gode råvarer og træning, der holdt på formerne. Men det mentale aspekt af sundhed, havde jeg ikke haft nok fokus på, og under uddannelsen som holistisk sundhedscoach blev det klart for mig, hvor hårdt jeg behandlede mig selv. Det er et krævende personligt udviklingsarbejde jeg har måttet gennemgå, og jeg har erfaret, at der er en meget stor sammenhæng mellem, hvor presset jeg føler mig, og hvor fysisk og mentalt udsat jeg er. Stress er simpelthen den udløsende faktor.

Afslapning

 “Be with those, that bring out the best in you – not the stress in you”

Jeg valgte at bruge min nye livserfaring til at se nærmere på sandheden om min sundhed. Jeg startede med at melde mig til et Mindfulness kursus for at lære teknikker til at berolige nervesystemet med og ’komme ned’ i kroppen igen. Det kan varmt anbefales.

Dernæst påbegyndte jeg uddannelsen til DNA Life behandler ved Nordic Clinic, fordi jeg ville vide, hvordan mit genetiske grundlag arbejdede med mig og ikke mindst imod mig. Det var en virkelig øjenåbner, der helt specifikt kunne belyse, hvorfor jeg har oplevet at have fysiske udfordringer på en del områder.

Og den behandlingsform, der for alvor fik mig på fode igen, var NHT Naturlig Hormonterapi ®. I min sygdomsperiode gik det op for mig, hvor meget stress betyder for vores helbred, og det blev også starten på min udvidede interesse for hormonerne. For når først man har udfordret sit system så langt ud, som jeg havde, skal der en mere målrettet indsats til, og her giver det mening at kigge på hormonbalancen.

Men den vigtigste ting jeg har lært i dette forløb, er denne sætning:

 Hvad er det egentlig, vi skal nå?”

Måske kan ‘mere’ erstattes med ‘bedre’? Måske er det, vi i virkeligheden har brug for, flere ‘åndehuller’, der gør det muligt at være mere nærværende med vores omgivelser og ikke mindst os selv? Det har været værd for mig at tænke over….

Sundhedscoach Munch .com · Kirkegårds Allé 4, 3. sal · 6070 Christiansfeld · DK · CVR: 36784970 · Telefon: +45 7172 3730